Autorskie menu degustacyjne

Dla koneserów oraz wszystkich gości poszukujących wyjątkowych smaków proponujemy autorskie 5-cio daniowe menu degustacyjne szefa kuchni Tomasza Brodowskiego.  Z uwagi na świeżość oraz sezonowość produktów menu degustacyjne ustalamy na bieżąco.

Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja pod nr tel. 22 759 66 97 lub 533-300-888

Cena menu degustacyjnego 110 zł

Słodki Wtorek

 

W każdy wtorek większy wybór deserów specjalnie przygotowywanych przez naszego cukiernika.

 

Kawa / herbata + dowolnie wybrany deser 15 zł

Rodzinna Niedziela

 

Co niedziela dodatkowo serwujemy zawsze inne, dwudaniowe zestawy obiadowe spoza karty. Do wyboru dwie zupy i dwa dania główne. Dodatkowe informacje znajdziecie na naszym funpage

Zestaw       41 zł                                  

2x zestaw + danie dziecięce 95 zł

2x zestaw + 2x danie dziecięce 105 zł

zestaw + kieliszek wina domu 48 zł 

Karta dań i win

Nasze menu jest bardzo dynamiczne. Raz na 3-4 miesiące zmieniamy je znacząco, drobne zmiany wprowadzamy często. Krótka karta którą znajdą Państwo w naszej restauracji jest gwarancją świeżych produktów! Częste zmiany wiążą się natomiast z sezonowością produktów. Ponad to mamy do zaoferowania kartę dla dzieci oraz co tydzień inną niedzielną kartę obiadową.

 

Dania dziecięce:

Spaghetti z sosem pomidorowym   14 zł

Chrupiące kurczaczki z domowymi frytkami i marchewką   16 zł

 

KARTA DAŃ

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej   29,-                                 

majonez lubczykowy / kapar / kiszony ogórek

Łosoś Jurajski   25,-

teriyaki / wasabi / cukinia

Przegrzebki   36,-

jabłko / fenkuł / palony kalafior

Carpaccio z ośmiornicy   49,-

pomidor / bazylia / limonka / szalotka

Szparagi   18,-

sos holenderski / szczypior / jajko w koszulce

Kozi ser   24,-

liście winogron / figa / morela / sałaty

 
 
 

Zupy

Rosół   12,-

kluski lane / marchewka

Zupa tajska   15,-

kurczak / warzywa / oliwa kolendrowa / mleko kokosowe /

grzyby mun

Krem ze szparagów   15,-

szparag / creme fraiche

 

Ryby i owoce morza

Tuńczyk   49,-                        

młody ziemniak / szparagi / sos bazyliowy

Krewetki pikantne   35,-  

imbir / czosnek / pomidor concasse

Halibut   46,-

amarantus / czerwona soczewica / wakame / groszek / kalarepa / sos bisque

 

Sałatki

z krewetkami   25,-

pak choi / warzywa / kiełki / sos teriyaki

Nicejska   29,-

tuńczyk / anchois / pomidory / oliwki / jajko mollet / cebula czerwona

Cesarska   24,-

kurczak / sos cezar / bruschetta / parmezan / sałata rzymska

 

Mięsa

Gulasz z jelenia   34,-

kluski śląskie / szalotka / grzyby / porto

Pierś z kaczki   43,-                                                  

polenta / żółty burak / marchew / imbir / rabarbar

Stek z antrykotu limousine   56,-                         

ziemniak hasselback /nowalijki / kapar / zielony pieprz

Jagnięcina sous vide   69,-

czarna soczewica / karczoch / szafran / pieczarka brązowa / sos veloute

Polędwica wołowa limousine   65,-                                                

ratatuj ziemniaczany / szpinak / grzyb / sos porto

Kurczak kukurydziany   32,-

puree ziemniaczane / pietruszka palona / czosnek niedźwiedzi / napoli

 
Mąka i woda

Pierogi   25,-

cielęcina  / pesto z suszonych pomidorów / rukola / grzyby

Ravioli   27,-

szparagi / ser stracchino / szczypiorek

Makaron udon   29,-

wołowina / pak choi / kolendra / marchew / kiełki

 
 

Danie wegańskie

Cieciorka   25,-

grzyby / czosnek / suszony pomidor

 

 

Desery

Czekolada & orzechy   22,-

palone masło / owoce

Beza   18,-

mascarpone / cointreau / sorbet malinowy

Panna cotta   16,-

mleko kokosowe / trawa cytrynowa / marakuja

Deser lodowy   16,-

słony karmel / malina / mango z acerolą