Autorskie menu degustacyjne

Dla koneserów oraz wszystkich gości poszukujących wyjątkowych smaków proponujemy autorskie 5-cio daniowe menu degustacyjne szefa kuchni Tomasza Brodowskiego.  Z uwagi na świeżość oraz sezonowość produktów menu degustacyjne ustalamy na bieżąco.

Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja pod nr tel. 22 759 66 97 lub 533-300-888

Cena menu degustacyjnego 110 zł

Słodki Wtorek

 

W każdy wtorek większy wybór deserów specjalnie przygotowywanych przez naszego cukiernika.

 

Kawa / herbata + dowolnie wybrany deser 15 zł

Karta dań i win

Nasze menu jest bardzo dynamiczne. Raz na 3-4 miesiące zmieniamy je znacząco, drobne zmiany wprowadzamy często. Krótka karta którą znajdą Państwo w naszej restauracji jest gwarancją świeżych produktów! Częste zmiany wiążą się natomiast z sezonowością produktów. Ponad to mamy do zaoferowania kartę dla dzieci oraz co tydzień inną niedzielną kartę obiadową.

 

Dania dziecięce:

Spaghetti z sosem pomidorowym   14 zł

Chrupiące kurczaczki z domowymi frytkami i marchewką   16 zł

 

KARTA DAŃ

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej   29,-    

majonez lubczykowy / kapar / kiszony ogórek

Łosoś Jurajski   25,-

teriyaki / wasabi / cukinia

Przegrzebki    36,-

jabłko / fenkuł / palony kalafior

Carpaccio z ośmiornicy   49,-  

pomidor / bazylia / limonka / szalotka

Kozi ser   24,-  

liście winogron / figa / morela / sałaty

 
 
 
 

Zupy

Rosół   12,-

kluski lane / marchewka

Zupa tajska   15,-

kurczak / warzywa / oliwa kolendrowa / mleko kokosowe /grzyby mun

Chłodnik   14,-

 

 

 

Ryby i owoce morza

Tuńczyk   49,-                        

młody ziemniak / fasolka szparagowa / sos bisque

Krewetki pikantne   35,-  

imbir / czosnek / pomidor concasse

Halibut   46,-

amarantus / czerwona soczewica / wakame / groszek / kalarepa / sos bazyliowy

 
 
 

Sałatki

z krewetkami   25,-

pak choi / warzywa / kiełki / sos teriyaki

Nicejska   29,-

tuńczyk / anchois / pomidory / oliwki / jajko mollet / cebula czerwona

Cesarska   24,-

kurczak / sos cezar / bruschetta / parmezan / sałata rzymska  

 
 

Mięsa

Kotlet z dzika   36,-

młody ziemniak / czerwona kapusta / warzywa / jałowiec

Pierś z kaczki   43,-                                                  

polenta / żółty burak / marchew / imbir / rabarbar

Stek z antrykotu limousine   56,-                         

ziemniak hasselback / nowalijki / kapar / zielony pieprz

Jagnięcina sous vide   69,-

czarna soczewica / karczoch / szafran / pieczarka brązowa / tymianek

Polędwica wołowa limousine   65,-                                                

kaszanka / szpinak / grzyb / sos porto

Kurczak kukurydziany   32,-

szynka dojrzewająca / puree ziemniaczane / palona pietruszka / czosnek niedźwiedzi / napoli

 
 
Mąka i woda

Pierogi   26,-

cielęcina  / pesto z suszonych pomidorów / rukola / grzyby

Ravioli   27,-

szparagi / ser stracchino / szczypiorek

Makaron udon   29,-

wołowina / pak choi / kolendra / marchew / kiełki

 
 
 

Danie wegańskie

Spring rolls   26,-

makaron sojowy / groszek / bambus / szpinak / sos śliwkowy

 
 

 

Desery

Czekolada & orzechy   22,-

palone masło / owoce

Beza   18,-

mascarpone / cointreau / sorbet malinowy

Crème brûlée   16,-

rozmaryn / owoce

Deser lodowy   16,-

słony karmel / malina / mango z acerolą