Autorskie menu degustacyjne

Dla koneserów oraz wszystkich gości poszukujących wyjątkowych smaków proponujemy autorskie 5-cio daniowe menu degustacyjne szefa kuchni Sebastiana Jakimiaka.  Z uwagi na świeżość oraz sezonowość produktów menu degustacyjne ustalamy na bieżąco.

Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja pod nr tel. 22 759 66 97 lub 533-300-888

Cena menu degustacyjnego 110 zł

Słodki Wtorek

 

W każdy wtorek większy wybór deserów specjalnie przygotowywanych przez naszego cukiernika.

 

Kawa / herbata + dowolnie wybrany deser 15 zł

Rodzinna Niedziela

 

Co niedziela dodatkowo serwujemy zawsze inne, dwudaniowe zestawy obiadowe spoza karty. Do wyboru dwie zupy i dwa dania główne. Dodatkowe informacje znajdziecie na naszym funpage

Zestaw       41 zł                                  

2x zestaw + danie dziecięce 95 zł

2x zestaw + 2x danie dziecięce 105 zł

zestaw + kieliszek wina domu 48 zł 

Karta dań i win

Nasze menu jest bardzo dynamiczne. Raz na 3-4 miesiące zmieniamy je znacząco, drobne zmiany wprowadzamy często. Krótka karta którą znajdą Państwo w naszej restauracji jest gwarancją świeżych produktów! Częste zmiany wiążą się natomiast z sezonowością produktów. Ponad to mamy do zaoferowania kartę dla dzieci oraz co tydzień inną niedzielną kartę obiadową.

 

Dania dziecięce:

Spaghetti z sosem pomidorowym   14 zł

Chrupiące kurczaczki z domowymi frytkami i marchewką   16 zł

 

KARTA DAŃ

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej   29,-                                 

grzyb / ogórek  / cebula / masło truflowe / papryka wędzona

Carpaccio jagnięce   32,-

rukola / kapary / parmezan / czarne oliwki

Polik cielęcy   26,-

topinambur / szalotka / rydz / foie gras

Przegrzebki   35,-

limonka / wino musujące / shimeji

Żabnica   25,-  

czarna soczewica / dynia / soliród / chorizo

 

 

Zupy

Rosół   12,-

kluski lane / marchewka

Zupa tajska   15,-

kurczak / warzywa / oliwa kolendrowa / mleko kokosowe

Krem z grzybów   15,-

oliwa truflowa / parmezan

Krem z dyni   15,-

kolendra / pestki dyni / oliwa dyniowa

 
 

Ryby i owoce morza

Dorada   41,-                        

czarna soczewica / dynia / soliród / jarmuż

Krewetki pikantne   35,-  

imbir / czosnek / kolendra / pomidor concasse

Łosoś   42,-

udon / krewetki / kolendra / pak choi / werbena

 
 

 

Sałatki

z krewetkami   25,-

pak choi / warzywa / kiełki / sos teriyaki

z kozim serem   24,-

mix sałat / jarmuż / konfitura z pomidorów /seler naciowy

Cesarska   24,-

kurczak / sos cezar / bruschetta / parmezan / sałata rzymska  

 

 

Mięsa

Noga z gęsi   48,-

batat / burak / jabłko / marchew / cydr  

Polędwica z dzika   64,-                         

fioletowy ziemniak / czerwona kapusta / orzech / jałowiec

Polik wołowy   39,-                                                   

kasza / topinambur / burak / borowik / foie gras

Gulasz z jelenia   32,-

puree ziemniaczane / szalotka / grzyby / porto

Karkówka jagnięca   50,-                                                   

cieciorka / chorizo / pomidor / mięta

Polędwica wołowa limousine   62,-                                                

puree ziemniaczane / jarmuż / rydz / palone masło

Górka cielęca   55,-

ziemniak / portobello / fasolka szparagowa / szalotka / sos veloute

Kurczak kukurydziany    31,-

gnocchi / warzywa / sos napoli

 
 

Mąka i woda

Pierogi   25,-

cielęcina  / pesto z suszonych pomidorów / rukola / grzyby

Ravioli   27,-

borowik / ricotta / oliwa truflowa / rukola

Makaron udon   29,-

wołowina / pak choi / kolendra / marchew / kiełki

 
 

Danie wegańskie

Cieciorka   25,-

grzyby / czosnek / suszony pomidor

 

 

Desery

Ciastko czekoladowe   18,-

słony karmel / pomarańcza / marchewka

Beza fiołkowa   18,-

mascarpone / cointreau / sorbet truskawkowy  

Panna cotta   18,-

mleko kokosowe / trawa cytrynowa / marakuja