Rodzinne weekendy!

Już od 16 lutego startujemy z rodzinnymi weekendami, podczas których dzieci jedzą ZA DARMO*!

W każdą sobotę i niedzielę:

-> do 1 dania głównego dostaniecie 1 danie dziecięce GRATIS

-> do 2 dań głównych dostaniecie do 3 dań dziecięcych GRATIS!

 

Zarezerwuj stolik wcześniej pod nr tel. 22 759 66 97 lub 533-300-888

 

 

Autorskie menu degustacyjne

Dla koneserów oraz wszystkich gości poszukujących wyjątkowych smaków proponujemy autorskie 5-cio daniowe menu degustacyjne szefa kuchni Tomasza Brodowskiego.  Z uwagi na świeżość oraz sezonowość produktów menu degustacyjne ustalamy na bieżąco.

Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja pod nr tel. 22 759 66 97 lub 533-300-888

Cena menu degustacyjnego 110 zł

Karta dań i win

Nasze menu jest bardzo dynamiczne. Raz na 3-4 miesiące zmieniamy je znacząco, drobne zmiany wprowadzamy często. Krótka karta którą znajdą Państwo w naszej restauracji jest gwarancją świeżych produktów! Częste zmiany wiążą się natomiast z sezonowością produktów. Ponad to mamy do zaoferowania kartę dla dzieci.

 

Dania dziecięce:

Spaghetti z sosem pomidorowym   14 zł

Chrupiące kurczaczki z domowymi frytkami i marchewką   16 zł

 

KARTA DAŃ

Przystawki

Halibut wędzony   29,-

por / jabłko

Tatar z polędwicy wołowej   29,-    

majonez lubczykowy / kapar / kiszony ogórek

Przegrzebki   36,-

jabłko / fenkuł / palony kalafior

Krewetki pikantne   35,-  

imbir / czosnek / pomidor concasse

Pierogi   32,-

kaczka / veloute / rukola

 
 

Zupy

Rosół   12,-

kluski lane / marchewka

Zupa kimchi   18,-

makaron sojowy / boczniak / boczek

Zupa szczawiowa   15,-

puree ziemniaczane / boczek

Krem z dyni   15,-

pestki z dyni / curry

 
 
 

Ryby i owoce morza

Sandacz   39,-

kasza bulgur / fasola złota / brukselka / topinambur / sos gribiche

Zębacz smugowy   59,-

amarantus / czerwona soczewica / wakame / seler naciowy / kalarepa / sos bazyliowy

 
 

Sałatki

z kozim serem   27,-

oliwki / burak / mix sałat / figa / pestki z dyni / balsamico

Cesarska   26,-

kurczak / sos cezar / bruschetta / parmezan / sałata rzymska  

 
 
 

Mięsa

Noga z gęsi confit   62,-                                                

kopytka / warzywa okopowe / tymianek

Kotlet z dzika   36,-

puree ziemniaczane / czerwona kapusta / warzywa / jałowiec

Pierś z kaczki   44,-                                                  

batat / chutney z gruszek / figa

Rib Eye stek   62,-                         

ziemniak hasselback / warzywa / kapar / zielony pieprz

Stek z polędwicy sezonowanej   68,-                                                

ziemniak confit / szpinak / sos foie gras

 
 
 

Danie wegańskie

Czarna soczewica                                        27,-

warzywa / oliwa truflowa

 

Desery

Czekolada & orzechy   22,-

palone masło / owoce

Beza   18,-

kawa / kasztany / kahlua / lody waniliowe

Crème brûlée   16,-

rozmaryn / owoce

 
 
 
 

Pobierz karty w formacie PDF

Karta dań, Nopoi, Piw i Win w formacie PDF

Menu, Beverages, Beers & Wines PDF